World Association of the Clubs of Alcoholics in Treatment



W.A.C.A.T.

(World Association of Clubs of Alcoholics in Treatment)


Κλαμπ λειτουργούν σε πολλές χώρες με πρώτη την Ιταλία όπου υπάρχουν 2245 κλαμπ. Επιπλέον υπάρχουν στην Κροατία, στην Βοσνία, στο Μαυροβούνιο, στην Ελβετία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Γαλλία, στην Σλοβενία, στην Αλβανία, στην Ρουμανία, στην Ρωσία, στην Βουλγαρία, στην Σλοβακία, στην Πολωνία, στην Λευκορωσία, στην Σουηδία, στην Δανία, στην Νορβηγία, στην Βραζιλία, στην Χιλή, στην Βολιβία, στο Περού, στην Νικαράγουα, στο Εκουαδόρ, στην Ινδία, στην Νέα Ζηλανδία.


Για την καλύτερη λειτουργία τους και για την εγγύηση της ομοιογένειας της μεθοδολογίας, της ορολογίας και της εκπαίδευσης σε όλα τα κράτη αποφασίσθηκε ομόφωνα από όλους τους αντιπροσώπους των κρατών που παρευρέθησαν στο ετήσιο συνέδριο του ιταλικού συλλόγου των κλαμπ στη Verona τον Οκτώβριο του 2004, η δημιουργία ενός Παγκόσμιου συλλόγου.


Σκοπός του W.A.C.A.T. είναι η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στον πλανήτη μας, η προαγωγή και η προστασία της υγείας των ατόμων, των οικογενειών και των κοινωνιών και κυρίως η πρόληψη και η μείωση των προβλημάτων που σχετίζονται με το αλκοόλ μέσω της προώθησης, της ανάπτυξης και της διάδοσης των κλαμπ και της οικολογικής κοινωνικής προσέγγισης σε διεθνές επίπεδο.


Μέλη του είναι όλα τα μέλη των κλαμπ που ακολουθούν πιστά την μεθοδολογία Hudolin. Επίτιμός πρόεδρος ορίστηκε η Visnja Hudolin σύζυγος του V.Hudolin.

Την 17 και 18 Οκτωβρίου 2007 έλαβε χώρα στο Udine της Ιταλίας η 1η συνέλευση του WACAT με εκπροσώπηση και των ελληνικών κλαμπ.